Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Όλο το πρόγραμμα

Με ξεναγήσεις, παραστάσεις, μουσικές, και δωρεάν είσοδο σε όλα τα μουσεία της χώρας γιορτάζουμε φέτος τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα.
Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Όλο το πρόγραμμα
Στις 18 Μαΐου γιορτάζουν κάθε χρόνο τα μουσεία όλου του πλανήτη, με δωρεάν είσοδο και εκδηλώσεις με κεντρικό άξονα κάθε φορά ένα θέμα που αναφέρεται στον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Για το 2018, το θέμα του εορτασμού είναι «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, «τα Μουσεία κατέχουν σήμερα κομβικό ρόλο στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα αποτελούν το επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων. Η συνεχής διεύρυνση του κοινού, που αποτελεί μόνιμο στόχο των μουσείων, απαιτεί στις μέρες μας ενισχυμένη διασύνδεση των μουσείων μεταξύ τους, με άλλους φορείς και με το κοινό. Επίσης απαιτούνται νέες προσεγγίσεις για τη διάδοση της μουσειακής εμπειρίας στα κοινωνικά δίκτυα (στην ψηφιακή ή στην αναλογική τους μορφή) και την ενίσχυση του μορφωτικού τους χαρακτήρα».

Το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων επέλεξε ως τιμώμενο μουσείο για το 2018 το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, με σκοπό να αναδείξει τις συλλογές και το έργο του, που συνδέονται άμεσα με το θέμα του φετινού εορτασμού.

Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18 Μαΐου στις 19.00 και θα περιλαμβάνει σύντομες ομιλίες, ξεναγήσεις, μουσική εκδήλωση και γιορτή στον κήπο του Μουσείου.

Από 17 έως 20 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του Μουσείου ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες δράσεις για όλες τις κατηγορίες κοινού.
Παράλληλα σε όλη την Ελλάδα από 12 Μαΐου έως 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν από μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις.

Κάντε κλικ παρακάτω, για να κατεβάσετε το Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v