30 χρόνια Athens Photo Festival

Υπό τον τίτλο «still searching» το Athens Photo Festival συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής και προσκαλεί τους φίλους της φωτογραφίας σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων
30 χρόνια Athens Photo Festival

Το κεντρικό πρόγραμμα εκθέσεων της επετειακής διοργάνωσης του Athens Photo Festival 2017, εγκαινιάζεται την Tετάρτη 14 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς). 85 καλλιτέχνες από 30 χώρες, σημαντικοί διεθνείς προσκεκλημένοι και ένα ευρύ φάσμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων, τοποθετούν την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.

Mε εμφανή προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, το φεστιβάλ επικεντρώνεται με διάθεση διερευνητική σε κρίσιμα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα της κοινωνικής πραγματικότητας. Διαρκώς αναστοχαστικό ως προς τον ρόλο του στη σημερινή εποχή, εστιάζει στο μέλλον, αναδεικνύοντας καλλιτεχνικές πρακτικές που αντικατοπτρίζουν αναζητήσεις και πειραματισμούς στη φωτογραφία και την τέχνη του βίντεο.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει εκθέσεις με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες καθώς και ένα σύνολο δράσεων - προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις- που διευρύνουν το διάλογο και την ενεργό συμμετοχή. Οι εκθέσεις αναπτύσσονται και εφέτος στους δύο ορόφους του παραρτήματος του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, διασταυρώνοντας φωτογραφικά έργα, βίντεο, αρχειακό υλικό και φωτογραφικά βιβλία.

Διάρκεια εκθέσεων: 14 Ιουνίου - 30 Ιουλίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες: www.photofestival.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v