Ελληνίδα κερδίζει το 1ο βραβείο Περφόρμανς-Video Art

Στην Ελίζα Σόρογκα για το έργο της με τίτλο «Γυναίκες σε Αγωνία» απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο Περφόρμανς και Video art στην 11η Διεθνή Έκθεση Arte Laguna της Βενετίας.
Ελληνίδα κερδίζει το 1ο βραβείο Περφόρμανς-Video Art
Η 28χρονη ελληνίδα performance artist Ελίζα Σόρογκα ξεχώρισε στην φετινή διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης Arte Laguna στη Βενετία, αποσπώντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Περφόρμανς και Video art με τις «Γυναίκες σε Αγωνία».

Θέμα της περφόρμανς της ήταν η σχέση του ανθρώπου με την καταναλωτική κοινωνία του σήμερα, μέσα από το πρίσμα της αστικής αλλοτρίωσης. Η περφόρμανς σχεδιάστηκε και παρουσιάστηκε το 2015 στην Oxford Street του Λονδίνου, με τη συμμετοχή 16 ομοιόμορφα ντυμένων γυναικών που βάδισαν σαν σε παρέλαση και ούρλιαζαν δυνατά ανάμεσα στους καταναλωτές του γνωστού εμπορικού δρόμου.

Στην ίδια κατηγορία συμμετείχαν με έργα τους άλλοι 19 φιναλίστ, οι οποίοι επιλέχτηκαν από εκατοντάδες υποψηφίους από όλο τον κόσμο. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, land art, video art, περφόρμανς, virtual art και digital graphics.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν σημαντικοί κριτικοί τέχνης από όλο τον κόσμο καθώς και διευθυντές μουσείων και Ιδρυμάτων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v