O Pascal Bruckner στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο μεγάλος εκπρόσωπος της γαλλικής διανόησης, λίγες μέρες μετά το χτύπημα στο Παρίσι, έρχεται στην Αθήνα για μια ανοιχτή συζήτηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
O Pascal Bruckner στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι που αλλάζουν το ρου της ευρωπαϊκής ιστορίας, ο Pascal Bruckner, μια από τις πιο φωτεινές, δραστήριες και διεθνώς αναγνωρισμένες μορφές της σύγχρονης γαλλικής κουλτούρας, έρχεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, για μια ανοιχτή συζήτηση με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη.

Ο γάλλος φιλόσοφος, δοκιμιογράφος και μυθιστοριογράφος θα συζητήσει με τον έλληνα συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό τέχνης και πολιτισμού για το θρησκευτικό φανατισμό και την τρομοκρατία, για την Ευρώπη και την ενοχική αντιμετώπιση της ιστορίας της αλλά και για τα ερωτικά ταμπού, την κρίση και την ευτυχία.

Ο Pascal Bruckner έχει τιμηθεί με μερικά από τα μεγαλύτερα γαλλικά λογοτεχνικά βραβεία (Médicis Δοκιμίου, Renaudot κ.ά.) Είναι γνωστός στη χώρα μας από το φημισμένο μυθιστόρημά του «Τα μαύρα φεγγάρια του έρωτα», που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Roman Polanski, καθώς και από δοκίμια όπως «Η νέα ερωτική αναρχία», «Η αέναη ευφορία: δοκίμιο για το καθήκον της ευτυχίας», «Η τυραννία της μεταμέλειας» ή «Το παράδοξο του έρωτα». Το νέο του αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα «Ένας καλός γιος» μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη.



Info:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα
την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στις 19.00
Ώρα έναρξης: 19.00
Γενική Είσοδος: 5 ευρώ- περιορισμένες θέσεις / Φίλοι του Μουσείου δωρεάν
H συζήτηση θα διεξαχθεί στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά
Η συζήτηση θα μεταδίδεται live streaming στo https://diavlos.grnet.gr/event/e614
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v