ΕΜΣΤ: Μουσική στον κήπο με τον... Mr. Orwell

Τη συνεργασία του με το διαδικτυακό Streaming Museum, εγκαινιάζει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την online έκθεση «Cross Korea: Come Join Us, Mr. Orwell!». Παράλληλα, το αφιέρωμα soundscapes αποτίει φόρο τιμής σε μερικούς από τους σημαντικότερους σύγχρονους εκπροσώπους της sound art.
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το διαδικτυακό Streaming Museum, με έδρα τη Νέα Υόρκη, με την online έκθεση «CROSS-KOREA: Come Join Us, Mr. Orwell! », σε επιμέλεια του Κορεατικού κινηματογραφικού αρχείου, του Κέντρου Τέχνης Nam June Paik και του Κέντρου Tέχνης Nabi. Η έκθεση στο ΕΜΣΤ παρουσιάζεται από την 1 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2009 και αποτελεί έναν από τους σταθμούς του διηπειρωτικού ταξιδιού της στις 7 ηπείρους.

Η έκθεση παρουσιάζει μία συλλογή έργων κινούμενης εικόνας (κινηματογράφο, βίντεο και CGI) της περιόδου 1930-2009 από κορεάτες σκηνοθέτες, βιντεοκαλλιτέχνες και καλλιτέχνες νέων μέσων, και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εγκαινίων της «Πόλης του Αύριο» (Tomorrow City), μιας ψηφιακής πόλης στο Incheon της Κορέας που θα αποτελέσει βήμα για νέες συμμετοχικές μορφές τέχνης.

Το Streaming Museum, που εγκαινιάστηκε το 2008, είναι ένα νέο υβριδικό μουσείο του 21ου αιώνα το οποίο παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο εκθέσεις στον κυβερνοχώρο και σε δημόσιους χώρους σε επτά ηπείρους. Το πρόγραμμά των εκθέσεων σχεδιάζεται από την ιδρυτική διευθύντρια του μουσείου Nina Colosi, σε συνεργασία με διεθνείς καλλιτέχνες και πολιτιστικά ιδρύματα. Το διαδικτυακό μουσείο διαθέτει πολιτιστικό υλικό γύρω από κοινωνικά και καλλιτεχνικά θέματα το οποίο προσφέρεται δωρεάν μέσω Internet.

Η έκθεση CROSS-KOREA: Come Join Us, Mr. Orwell! παρουσιάζεται στο χώρο Νέων Μέσων του ΕΜΣΤ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της έκθεσης heart in heart οργανώνεται στον Χώρο Νέων Μέσων και στους Αίθριους χώρους του μουσείου το αφιέρωμα soundscapes με ηχητικά έργα μερικών από τους σημαντικότερους σύγχρονους εκπροσώπους της sound art (ηλεκτρονική, περιβαλλοντική κ.ά.), μεταξύ των οποίων οι: Erik Belgum, Jürgen Bräuninger, Steven Feld, Bill Fontana, Thomas Gerwin, Bob Gluck, Υael Kanarek, Daniel Lentz, Steve Roden, Mario Verandi, Nils Vigeland, Hildegard Westerkamp's Trevor Wishart.

Τον Σεπτέμβριο μπορείτε να επισκεφθείτε όλες τις εκθέσεις του ΕΜΣΤ, ακούγοντας τα soundscapes σε mp3 player.

Ζητήστε από το πωλΗτήριο του ΕΜΣΤ, ένα mp3 player και περιηγηθείτε στους χώρους του μουσείου, κάντε βόλτα στο πάρκο μπροστά από το μουσείο ακούγοντας τα ηχητικά τοπία!

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Βασ. Γεωργίου Β 17 -19 & Ρηγίλλης, Αθήνα, 10675
Τηλέφωνα: 210 92.42.111 – 3, Fax: 210 92.45.200

www.emst.gr
http://fixit-emst.blogspot.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v