Comicdom Athens 2009: Φόρος τιμής στους... Super Heroes

Η ελληνική γιορτή των comics που ο διάσημος Aμερικανός δημιουργός, Bill Tucci, χαρακτήρισε ως «τη μεγαλύτερη “μικρή” διοργάνωση comics στον κόσμο» επιστρέφει για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα και αυτή την φορά...υποκλίνεται στους υπερήρωες.  
Comicdom Athens 2009:  Φόρος τιμής στους... Super Heroes
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press μας προσκαλούν το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Απριλίου 2009, στο κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), για ένα ακόμη διήμερο, αφιερωμένο αποκλειστικά στα comics και τη δημιουργία τους, με εργαστήρια για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, προβολές, παρουσιάσεις νέων τίτλων από ελληνικές εκδοτικές comics, μπαζάρ ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, καθώς και τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία comics για τους Έλληνες δημιουργούς.

Φέτος η έντυπη ποπ κουλτούρα, υποκλίνεται στον πολύχρωμο κόσμο των υπερηρωικών comics, με πρωτότυπη έκθεση και δύο ξεχωριστούς προσκεκλημένους: τον βετεράνο Αμερικανό συγγραφέα Marv Wolfman (CRISIS ON INFINITE EARTHS, TEEN TITANS) και τον Barry Kitson (AMAZING SPIDER-MAN, LEGION OF SUPER-HEROES), έναν από τους πιο δημοφιλείς σχεδιαστές comics της DC και της Marvel. Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι δύο καταξιωμένοι δημιουργοί θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια δημιουργίας comics και θα υπογράψουν έργα τους για το κοινό, ενώ τα Comicdom Awards, θα βραβεύσουν τον Marv Wolfman για τη συνολική προσφορά του στην τέχνη των comics.

Η γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πρόκειται να φιλοξενήσει πρωτότυπη έκθεση-γνωριμία με τα υπερηρωικά comics, και τους πρωταγωνιστές τους με τίτλο ″Superhero Experience″ (Υπερηρωική Εμπειρία). Η έκθεση θα συνοδεύεται από επεξηγηματικό υλικό, ενώ κατά τη διάρκεια του διημέρου θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του History Channel με τίτλο Comic Book Superheroes Unmasked, καθώς και η δημοφιλής ταινία κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους, The Incredibles.

Παράλληλα, το Comicdom Con Athens εντάσσει στο πρόγραμμά του και εργαστήριο για τους μικρούς μας φίλους. Σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας της Comicdom Press με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο εξοικείωσης των παιδιών με τα comics, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι.

Οι διεθνείς προσκεκλημένοι μας από προηγούμενες διοργανώσεις, μιλούν για την εμπειρία τους στο Comicdom Con Athens:

"Το Comicdom Con Athens είναι από τις καλύτερες διοργανώσεις στον πλανήτη! Το προσωπικό, όλοι τους εθελοντές, ήταν απόλυτα επαγγελματίες, εκφράζοντας την ανιδιοτελή γενναιοδωρία τους σε κάθε καλεσμένο και κάθε επισκέπτη. Το Comicdom Con Athens είναι πραγματικό διαμάντι και παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις διοργανώσεις."
Bill Tucci (SHI)

"Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το λίκνο του πολιτισμένου κόσμου θα παρείχε τη βάση για το πιο έξυπνη, ευγενική και διεγερτική για τη σκέψη, διοργάνωση εκδόσεων comics που είχα ποτέ τη χαρά να παραβρεθώ. Ελλάδα, συνέχισε και θα κατακτήσεις ξανά τον κόσμο!"
Scott Lobdell (UNCANNY X-MEN)

"Comicdom Con Athens. Μια διοργάνωση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, διευρύνοντας τους θεματικούς ορίζοντες. Έντονες αναμνήσεις, γενναιόδωροι άνθρωποι και εξαιρετική διοργάνωση. Μικρή… αλλά τέλεια δομημένη."
Andrew Wildman (Ιδρυτής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού, Draw the World Together)

"Από τις αγαπημένες μου διοργανώσεις! Φιλική, οργανωμένη και γεμάτη ενθουσιασμό. Το εύρος και η ποιότητα των πάνελ ήταν απίστευτη."
Peter Milligan (Χ-ΜΕΝ)

Είσοδος ελεύθερη. Δωρεάν διανομή του καταλόγου με το πρόγραμμα του διημέρου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v