Ιχνηλατώντας τον Μεσαίωνα: Μία... μεσαιωνική έκθεση στον Σύνδεσμο Συριανών

Μία διαφορετική, άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Ιχνηλατώντας τον Μεσαίωνα» του Εραλδικού καλλιτέχνη Βλαζάκη Π. Ιωάννη εγκαινιάζεται στις 23 Φεβρουαρίου 2009 στον Σύνδεσμο Συριανών.
Εμπνευσμένη από τη Ευρωπαϊκή δυτική παράδοση, τα Μεσαιωνικά Χειρόγραφα, τα Οικόσημα, τους Θυρεούς και τα Ex Libris, η έκθεση με τίτλο: «Ιχνηλατώντας το Μεσαίωνα» που θα πραγματοποιηθεί στον Σύνδεσμο Συριανών θα δώσει μία σπάνια ευκαιρία να δούμε από κοντά περισσότερα από 35 έργα του Ιωάννη Π. Βλαζάκη.

Μέρος της έκθεσης του καλλιτέχνη, που στο σύνολο του έργο του ασχολείται αποκλειστικά με την φιλοτέχνηση οικοσήμων – θυρεοσήμων, την εικονογράφηση χειρογράφων και την ζωγραφική με πενάκι, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το Μάιο του 2008 στην παλιά πόλη της Ρόδου στα πλαίσια του «Μεσαιωνικού Φεστιβάλ» της πόλης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που θα διαρκέσει έως και τις 27 Φεβρουαρίου 2009, θα προλογίσει ο κ. Τόνι Breidel Χατζηδημητρίου, μέλος της Ισπανικής Ακαδημίας Εραλδικών & Γενεαλογικών Επιστημών «Αλφόνσος ΙΓ’» ενώ θα τραγουδήσει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Κώστας Χρονόπουλος.

Ώρες Έκθεσης: 18:00 – 22:00
Πληροφορίες: 210 8226785 - 6946397413

Με την υποστήριξη των:
Πολιτιστικός Οργανισμός Μεσαιωνικό Ρόδο - Εραλδική & Γενεαλογική Εταιρεία Ελλάδος
Ένωση Ελληνικών Πόλεων με Μεσαιωνικά Κάστρα - Πανελλήνια Εταιρία Λόγου & Τέχνης Εκδόσεις Ars Nocturna - Θεατρική Ομάδα Αρένα - Creativa - Φιλότυπον Α.Ε.Ε.Β.Ε – Όμιλος Επιχειρήσεων Τιτόπουλου Α.Ε.Β.Ε- Graphreak – www.idtg.org

Βιογραφικό καλλιτέχνη
Ο Ιωάννης Βλαζάκης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη κι έχει ζήσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, καθώς και στη Λευκωσία της Κύπρου. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και αριστούχος κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην Ιστορία του Ελληνικού και του Παγκόσμιου Θεάτρου από το ίδιο τμήμα της Φιλοσοφικής.

Έχει συνεργαστεί με πολλά γνωστά περιοδικά έντυπα ως δημοσιογράφος γράφοντας κριτικές θεάτρου, συνεντεύξεις και θέματα γύρω από τις τέχνες και τον πολιτισμό. Παράλληλα ασχολείται με τη ζωγραφική Χειρογράφων εμπνευσμένος από τη δυτική μεσαιωνική παράδοση, τη φιλοτέχνηση Οικοσήμων, Θυρεοσήμων, Ex Libris καθώς και την δημιουργία σχεδίων με πενάκι.

Έχει κάνει την εικονογράφηση για τα βιβλία: «Το Μονοπάτι προς την Κρύπτη» της Χρύσας Μπαχά (Εκδ. ΟΞΥ, 2007) & «Σκοτεινά Μονοπάτια» της ίδιας συγγραφέως (Εκδ. Ars Nocturna, 2008)

Σύνδεσμος Συριανών: Γ’ Σεπτεμβρίου 56, Αθήνα. Τηλ: 210 8226785
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v