Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Έκθεση-αφιέρωμα στον Δημήτρη Χορν

Με αφορμή τα 10 χρόνια από τον θάνατό του, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει από τις 25 Νοεμβρίου έως την 1η Φεβρουαρίου 2009, έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Δημήτρη Χορν. Μην την χάσετε. 
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει, με την ευκαιρία της επετείου των 10 χρόνων από το θάνατο του Δημήτρη Χορν, έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του σημαντικού αυτού ηθοποιού.

Θα παρουσιαστούν προσωπικά αντικείμενα, φωτογραφίες, κοστούμια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για τον χαρισματικό και δημοφιλή ηθοποιό του κινηματογράφου και του θεάτρου της δεκαετίας του ’50.

Το καμαρίνι του από το θέατρο Δημήτρης Χoρν, θα μεταφερθεί στο Μουσείο για να παρουσιαστεί στο πλαίσιο της έκθεσης. Παράλληλα, το Θεατρικό Μουσείο και το Εθνικό Θέατρο πρόκειται να δανείσουν κοστούμια από θεατρικές παραστάσεις. Προγράμματα, αφίσες και περιοδικά (από το πλούσιο αρχείο του Δημήτρη Μπαγέρη), καθώς και αντικείμενα και φωτογραφίες από το αρχείο του Θεοδόση Ισαακίδη θα παρουσιαστούν στην έκθεση.

Στην έκθεση οι παλαιότεροι θα έχουν την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν τον άνθρωπο και καλλιτέχνη Δημήτρη Χορν. Οι νεότεροι θα μυηθούν στη μαγεία της προσωπικότητάς του μέσα από μεγάλες στιγμές της καλλιτεχνικής του πορείας.

Η έκθεση χωρίζεται στις εξής ενότητες:
1. Εισαγωγή και ζωή πριν το θέατρο
2. Ο Δημήτρης Χορν στο θέατρο
3. Ο Δημήτρης Χορν στο ραδιόφωνο (θεατρικά)
4. Χορν και κινηματογράφος
5. Ενθυμήματα (προσωπικά αντικείμενα) και το καμαρίνι του Δημήτρη Χορν
6. Προβολή ντοκιμαντέρ ‘ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ’ (από την εκπομπή ‘Παρασκήνιο’ του Γιώργου Σκεύα)

Μουσειογραφική επιμέλεια: Σταμάτης Ζάννος
Επιμέλεια κειμένων: Κώστας Γεωργουσόπουλος

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Νεοφύτου Δούκα 4 / Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1, Αθήνα. Τηλ. 210 7228321 -3
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v