ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Δύο μάτια μόνο…»: Η γυναίκα του Ισλάμ στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Μια πρωτότυπη έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 5 Νοεμβρίου μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, με θέμα την εικόνα της γυναίκας στον κόσμο του Ισλάμ. Η έκθεση είναι της εικαστικού Νεφέλης Κονταρίνη και αναμένεται να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Η έκθεση με τίτλο «Δύο μάτια μόνο…» πραγματεύεται την εικόνα της γυναίκας στο κόσμο του Ισλάμ και υπογραμμίζει με εικαστικό τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για να φανερώσει το πρόσωπο της στο σύγχρονο κόσμο. Μια αφήγηση που αναπτύσσεται στους πέντε ορόφους του Μουσείου, ορίζει για τον θεατή μία διαδρομή με ήχους και μουσική. Η σχέση με το χώρο και τα εκθέματα βοηθούν στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης ατμόσφαιρας που αγκαλιάζει τον επισκέπτη.

Στα εγκαίνια και κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί performance από την Μαριλένα Πετρίδη. Το μακιγιάζ θα επιμεληθεί η Σίση Πετροπούλου και τη μουσική έχει συνθέσει ο This Fluid. Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνεται την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 η διάλεξη της επίκουρης καθηγήτριας Φωτεινής Τσιμπιρίδου με θέμα «Βλέποντας κάτω από το πέπλο: Γυναίκες του Ισλάμ ανάμεσα σε ‘κοσμικές’ και ‘θρησκευτικές’ ηγεμονίες».

SPONSORED LINKS

"Η απογοήτευση είναι ένα είδος χρεοκοπίας. Χρεοκοπίας επειδή ξοδεύουμε πολλά σε ελπίδες και προσδοκίες."

Ερικ Χόφερ

  • 1828 - Ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει τα ταχυδρομεία.
    1852 - Παρουσιάζεται σε πτήση από το Παρίσι στην Τραπ το πρώτο αερόπλοιο από τον Ανρί Γκιφάρ .
    1908- Κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
    1908- Κυκλοφορεί στην αγορά το μοντέλο Τ της Φορντ γνωστό και ως Tin Lizzie.
    1927- Ιδρύεται αυτόνομος οργανισμός διοίκησης του Λιμένα Πειραιώς, ο γνωστός ΟΛΠ.

© 2002-2017 MEDIA2DAY