ΤΕΧΝΕΣΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Δύο μάτια μόνο…»: Η γυναίκα του Ισλάμ στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

Μια πρωτότυπη έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 5 Νοεμβρίου μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, με θέμα την εικόνα της γυναίκας στον κόσμο του Ισλάμ. Η έκθεση είναι της εικαστικού Νεφέλης Κονταρίνη και αναμένεται να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Η έκθεση με τίτλο «Δύο μάτια μόνο…» πραγματεύεται την εικόνα της γυναίκας στο κόσμο του Ισλάμ και υπογραμμίζει με εικαστικό τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για να φανερώσει το πρόσωπο της στο σύγχρονο κόσμο. Μια αφήγηση που αναπτύσσεται στους πέντε ορόφους του Μουσείου, ορίζει για τον θεατή μία διαδρομή με ήχους και μουσική. Η σχέση με το χώρο και τα εκθέματα βοηθούν στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης ατμόσφαιρας που αγκαλιάζει τον επισκέπτη.

Στα εγκαίνια και κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί performance από την Μαριλένα Πετρίδη. Το μακιγιάζ θα επιμεληθεί η Σίση Πετροπούλου και τη μουσική έχει συνθέσει ο This Fluid. Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνεται την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 η διάλεξη της επίκουρης καθηγήτριας Φωτεινής Τσιμπιρίδου με θέμα «Βλέποντας κάτω από το πέπλο: Γυναίκες του Ισλάμ ανάμεσα σε ‘κοσμικές’ και ‘θρησκευτικές’ ηγεμονίες».

SPONSORED LINKS

"Κάποιοι άνθρωποι ποτέ δεν θα μάθουν τίποτα, επειδή καταλαβαίνουν τα πάντα υπερβολικά γρήγορα."

Αλεξάντερ Πόουπ

  • 1771 - Η Ισπανία παραχωρεί τις Νήσους Φώκλαντ στην Μεγάλη Βρετανία.
    1788 - Γεννιέται ο φιλέλληνας και ποιητής Τζώρτζ Γκόρντον Μπάιρον, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Λόρδος Βύρων.
    1830 - Με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος.
    1840 - Οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι εγκαθίστανται στη Νέα Ζηλανδία.
    1949 - Στην Κίνα, οι κομμουνιστές του Μαο Τσετούνγκ καταλαμβάνουν το Πεκίνο.

© 2002-2018 MEDIA2DAY