"Έφυγε" η Άννα Παναγιωτοπούλου

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών η ηθοποιός και σεναριογράφος Άννα Παναγιωτοπούλου.

Έφυγε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Έφυγε από τη ζωή το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου η ηθοποιός και σεναριογράφος, Άννα Παναγιωτοπούλου. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Σταμάτης Κραουνάκης με ανάρτησή του στα social media 

Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα και σπούδασε στο Εθνικό Θέατρο. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Ελεύθερου Θεάτρου που άλλαξε το τοπίο στην θεατρική ζωή της δεκαετίας του 1970. Το 1980 ίδρυσε μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή την Ελεύθερη Σκηνή, ενώ πρωταγωνίστησε σε πολιτικές επιθεωρήσεις στις οποίες έγραφε και τα κείμενα.

Νωρίτερα, στα τέλη της δεκαετίας του 1970 είχε αποτελέσει έναν εκ των βασικών συντελεστών της θρυλικής ραδιοφωνικής εκπομπής Λιλιπούπολη, όπου μαζί με την Μαριανίνα Κριεζή έγραφαν τα κείμενα.  

Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστή, μεταξύ άλλων, ως αξέχαστη Μαντάμ Σουσού και στη συνέχεια με τη συμμετοχή της στις Τρεις Χάριτες και αργότερα στο Ντόλτσε Βίτα. Πρόκειται για τηλεοπτικές σειρές που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς- η κάθε μία για μια διαφορετική γενιά.       

Η Άννα Παναγιωτοπούλου είχε ακόμη συμμετοχή σε κινηματογραφικές ταινίες και πολυάριθμες παραστάσεις, ενώ είχε αναπτύξει και σημαντική πολιτική δράση. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v