Με έξυπνη και χρηστική τεχνολογία το ανανεωμένο Nissan Qashqai

Η ανανεωμένη εκδοχή του Qashqai προσφέρει ισχυρότερη προσωπικότητα και χαρακτήρα σε ένα αγαπημένο μοντέλο.

Με έξυπνη και χρηστική τεχνολογία το ανανεωμένο Nissan Qashqai

Μετά από περίπου τρία χρόνια από το λανσάρισμα του Nissan Qashqai τρίτης γενιάς, ήρθε η στιγμή να κυκλοφορήσει η ανανεωμένη εκδοχή του.

Η μπροστινή γρίλια έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, αποτελείται από δεκάδες γυαλιστερά, τρισδιάστατα στοιχεία σε μαύρο χρώμα τα οποία φαίνονται να αιωρούνται στον χώρο.

Στους νέους προβολείς, μια προσαρμοζόμενη μονάδα μεγάλης σκάλας συμπληρώνεται από μια μικρότερη μονάδα για ευρύτερη κατανομή του φωτός, η οποία προσφέρει αυξημένη ορατότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και ομίχλης.

Μια νέα προσθήκη στη γκάμα είναι η έκδοση N-Design με αισθητικές πινελιές. Εξωτερικά, το κάτω τμήμα του αμαξώματος κάτω από τις πόρτες και τους θόλους των τροχών είναι στο χρώμα του αμαξώματος. Η έκδοση N-Design εξοπλίζεται με καινούργιες ζάντες αλουμινίου 20”.

Alcantara

Για τις υψηλότερες εκδόσεις, υπάρχει χρήση Alcantara στο ταμπλό, στα ένθετα της πόρτας, στα υποβραχιόνια των θυρών κ.α.

Νέα υλικά κοσμούν την κεντρική κονσόλα γύρω από τον επιλογέα ταχυτήτων και το διακοσμητικό ένθετο ανάμεσα στο επάνω ταμπλό και το ντουλαπάκι.

Αναβαθμισμένες επενδύσεις καθισμάτων υπάρχουν πλέον για τις τρεις υψηλότερες εκδόσεις. Τα καθίσματα της έκδοσης N-Design διαθέτουν μαύρο δέρμα με ένθετα Alcantara.

Ατμοσφαιρικός φωτισμός

Μια νέα διάσταση στην αναβαθμισμένη αίσθηση στο εσωτερικό είναι η προσθήκη ατμοσφαιρικού φωτισμού στις εκδόσεις N-Connecta, N-Design και άνω. Προηγμένα LED, τα οποία είναι διακριτικά τοποθετημένα, επιτρέπουν στον οδηγό (ή τον συνοδηγό) να εξατομικεύει τον εσωτερικό φωτισμό σύμφωνα με την διάθεσή του. Στις δύο κορυφαίες εκδόσεις, τα LED βρίσκονται επίσης και στο πίσω μέρος, ώστε όλοι οι επιβάτες να μπορούν να απολαμβάνουν τον ιδιαίτερο φωτισμό.

Πανοραμική θέα του οχήματος

Το Around View Monitor (AVM), μια τεχνολογία της Nissan που χρονολογείται από το 2007, έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Όταν επιλέγεται η όπισθεν, η προβολή από τέσσερις εξωτερικές κάμερες συνδυάζεται για να δώσει μια πανοραμική θέα του οχήματος σε κάτοψη, η οποία βοηθάει να γίνονται ευκολότερα οι ελιγμοί στάθμευσης. Η πρόσφατα αναβαθμισμένη τεχνολογία AVM χρησιμοποιεί τις τέσσερις κάμερες για να προσφέρει μια νέα εξαιρετικά καθαρή θέαση σε όλες τις συνθήκες εξωτερικού φωτισμού.

Εντοπίζει εξωτερικό κίνδυνο

Το αναβαθμισμένο σύστημα AVM διαθέτει τώρα μια λειτουργία 3D που επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει το αυτοκίνητο όχι μόνο από ψηλά, αλλά και να επιλέγει ένα από τα οκτώ διαφορετικά σημεία προβολής της εξωτερικής κάμερας για να οπτικοποιήσει το αυτοκίνητο από μπροστά, πίσω, στα πλαϊνά ή στις γωνίες για να εντοπίσει πιθανώς οποιοδήποτε αόρατο εξωτερικό κίνδυνο. Λειτουργεί παράλληλα με το σύστημα ανίχνευσης κινούμενων αντικειμένων της Nissan, το οποίο εκπέμπει ειδοποίηση όταν αντιλαμβάνεται ένα κινούμενο αντικείμενο.

Ανίχνευση κινδύνου

Η σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Οι λειτουργίες αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης (Autonomous Emergency Braking) έχουν βαθμονομηθεί εκ νέου για να βελτιωθεί η ανίχνευση κινδύνου και να αντιδρούν πιο γρήγορα σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης. Αυτό αφορά τις λειτουργίες Front Emergency Brake, Pedestrian Front Emergency Brake, Front Emergency Brake Cyclist, και Intelligent Emergency Brake.

Είναι το πρώτο όχημα στην ευρωπαϊκή γκάμα της Nissan με ενσωματωμένη την σουίτα Google, ως μέρος του Nissan Connect infotainment system, η οποία παρέχει μια απρόσκοπτη αλληλεπίδραση μεταξύ της ψηφιακής ζωής ενός πελάτη και του οχήματός του.

Μειώνει την εξάρτηση από το κινητό τηλέφωνο

Το Qashqai διατίθεται στάνταρ με τους χάρτες Google και, οι οδηγοί, αφού συνδεθούν με προσωπικό λογαριασμό Google, μπορούν να έχουν πρόσβαση στις αγαπημένες τους τοποθεσίες και σημεία ενδιαφέροντος. Αυτό μειώνει την εξάρτηση από κινητό τηλέφωνο και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Οι ενημερώσεις over the air διασφαλίζουν ότι οι πληροφορίες χάρτη είναι πάντα ενημερωμένες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v