Αρνάκι στην Αθήνα για να «σουβλίσεις» στο τραπέζι

Αν ξέμεινες στην Αθήνα για Πάσχα και θες να το ζήσεις σουβλιστά τότε σου έχουμε τα κατάλληλα ταβερνάκια για να κάνεις κρεατοΑνάσταση.

Αρνάκι στην Αθήνα για να «σουβλίσεις» στο τραπέζι

Φάγαμε όλο τον γάιδαρο και πλέον μας απέμεινε η ουρά για το Πάσχα, αφού βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν την φετινή Ανάσταση. Κάποιοι έχουν ήδη οργανώσει τις διακοπές τους, κάποιοι άλλοι έχουν πάρει τον δρόμο για το χωριουδάκι τους και άλλοι όχι τόσο τυχεροί έχουν απομείνει στην Αθήνα αποδεχόμενοι ότι θα κάνουν πασχαλιά στην πρωτεύουσα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαρνηθούν τις παραδόσεις και δη το σούβλισμα του αρνιού.

Αν είσαι αρχάριος επί του ψησίματος έχουμε ήδη προνοήσει για σένα https://www.in2life.gr/article/2006260/pos-na-pshseis-to-arni-to-pasha-vhma-vhma-akomh-ki-an-den-eheis-idea Αν ωστόσο δεν θες να μπλέκεις με σούβλες, ψησταριές και κάρβουνα και προτιμάς τη λύση του πασχαλινού τσιμπουσιού σε κάποιο μεζεδοταβερνάκι της πόλης, πάλι σε έχουμε καλυμμένο, αφού ετοιμάσαμε μια λίστα με εξαιρετικά μερακλήδικες επιλογές για αρνάκι στο τραπέζι για πάρτη σου και μόνο.

Βάθης

Κύρου 7, Kηφισιά, τηλ: 21 0620 4834

Κάπου στα νοητά σύνορα Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας ο Βάθης στέκει αγέρωχος από το 1975 μέχρι και σήμερα προσφέροντας εξαιρετικές μαγειρευτές και κρεατικές επιλογές στους θαμώνες του.

Εδώ το αρνάκι έρχεται στη λαδόκολλα και λιώνει σε κάθε δαγκωνιά, όπως και το μερακλήδικο κοκορέτσι φούρνου που φτιάχνεται καθημερινά από φρέσκιες συκωταριές γάλακτος. Αν τώρα θες και το εξτραδάκι σου σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις λαχανοντολμάδες αυγολέμονο, λουκάνικο χωριάτικο με πράσο, αρνάκι στη λαδόκολλα με πατάτες φούρνου, χουνκιάρ μπεγεντί, κόκορα κρασάτο και φοβερά κεφτεδάκια κοκκινιστά με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με ωραίο ροζέ κρασί.

Πιπινιός

Πέππα 1, Σταμάτα 145, Τηλ.: 21 0621 6250

Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο που λες και σε 30 με 35 λεπτά μάξιμουμ βρισκόμαστε στη Σταμάτα, ψάχνοντας την ξακουστή ταβέρνα του Πιπινιού στην οποία ορκίζονται αιώνια πίστη οι σουβλολάγνοι και πάσης Αττικής. Εδώ το αρνάκι καίει καρδιές όπως και το μοσχολιμπιστό κοκορετσάκι. Δύναμη και το κοντοσούβλι που θα γίνει το μήλον της έριδος για τους καλοφαγάδες που συρρέουν πεινασμένοι αυτές τις μέρες στον Πιπινιό.

Κάποιες μέρες ο ψήστης έχει κέφια και το αφεντικό τρελαίνεται προσθέτοντας και προβατίνα στο μενού. Μαζί με κρασάκι ο λογαριασμός δεν θα γράψει περισσότερα από 18-22€ κατ’ άτομο.

Κόλλιας

Πλατεία Ευαγγελιστρίας, Καλύβια Θορικού Αττικής, τηλ.: 2299 048242

Σαν μπεις στα Καλύβια Θορικού (45 λεπτά οδήγησης υπολόγισε) και φτάσεις στην πλατεία Ευαγγελιστρίας, θα σε πάρουν οι μυρωδιές από τον Κόλλια. Από το πολύ μακρινό 1930 ξεκινά η ιστορία μιας από τις πλέον ιστορικές ταβέρνες στα πέριξ της Αττικής που φημίζεται για τα διαλεχτά κρεατικά της. Ο κατάλογος μικρός και πιστός στην σουβλοπαράδοση σου υπόσχεται αξέχαστα τσιμπούσια με το αρνί σούβλας να κερδάει στις λεπτομέρειες τα υπόλοιπα κρεατοκαλούδια. Καλοψημένο, ζουμερό και λαχταριστό σα μέλι, αξίζει να το συνοδέψεις με κοκορετσάκι, αλλά και παϊδάκια προβατίνα από εκείνα που τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει και καλά κάνει γιατί όταν μεγαλώσει το μικρό θα καταλάβει. Ο λογαριασμός μαζί με συνοδευτικά κρασάκια θα φτάσει τα 23-25€ κατ’ άτομο.

Μαγγίνας

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Μελίσσια, τηλ: 210 8046143

Θα χρειαστεί να έρθεις μαζί μας μέχρι τα Μελίσσια για χάρη του Μαγγίνα ο οποίος από το 1948 συνεχίζει ακάθεκτος το καλοτάϊσμα των θαμώνων του αφού οι σούβλες κι οι σχάρες του ποτέ δεν σταματούν να γυρνούν και να καλοψήνουν λουκούλλεια εδέσματα. Το αρνάκι στη σούβλα είναι λουκούμι, ενώ αντίστοιχα τα παϊδάκια του φιγουράρουν στις λίστες με τα καλύτερα όλης της πρωτεύουσας. Όμως ο Μαγγίνας έχει και άλλα πράγματα να σουβλίσει που θα σε συγκλονίσουν: γουρουνάκι γάλακτος στην σούβλα σκέτη κόλαση, με ωραία τραγανή πετσούλα για να χαρείς όπως πρέπει τη σκιά των θεόρατων δέντρων της αυλής του. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι στα 20-25€ κατ’ άτομο.

Η Ιθάκη του Οδυσσέα

Θηβών 454, Ίλιον, τηλ.: 21 0261 1340

Στην Ιθάκη του Οδυσσέα θα φας μυθικά –pun intended- και θα ξαναπάς με παρέα γιατί προφανώς μια φορά στης σούβλας τον παράδεισο δεν είναι αρκετή. Αγαπημένο ψητοπωλείο στο Ίλιον, το οποίο διακρίνεται για την εξαιρετική του ποιότητα σε όλα τα κρέατα. Εδώ θα βρεις σούπερ γουρουνοπούλα, αρνάκι σούβλας, εξοχικό, κοντοσούβλι, κοκορέτσι και προβατίνα, τα οποία μάλιστα στα κάνουν και τυλιχτά. Τα ορεκτικά του είναι λίγα αλλά παρόλα αυτά νοστιμότατα, με τον λογαριασμό να κυμαίνεται μεταξύ 17-20€ το άτομο.

Master Σούβλα

Θηβών 330, Αιγάλεω, τηλ: 21 0561 0109

Δεν το κουνάμε από την Θηβών, ωστόσο κατεβαίνουμε λίγο πιο κάτω περνώντας στον αγαπημένο ψητοπροορισμό του Αιγάλεω, για χάρη του Master Σούβλα που όπως μαρτυρά το όνομά του ξέρει από καλά σουβλογυριστά κρέατα. Ο χώρος είναι μικρός με λίγα τραπεζάκια που γεμίζουν από μύστες της σούβλας και περιμένουν μέρες που είναι το –λιώνει στο στόμα- αρνάκι που κάνει χαμό, την φημισμένη γουρουνοπούλα, τα αρνίσια παϊδάκια και το φανταστικόκαταπληκτικό κοντοσούβλι κοτόπουλο που είναι πια είδος υπό εξαφάνιση. Για πλήρες γεύμα με μπυρίτσες ή κρασάκι ο λογαριασμός στα 18-22€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v