5 κορυφαίες διευθύνσεις για χειροποίητα γλυκά

Η φάση μας είναι ξεκάθαρα handmade για αυτό και θα κινηθούμε χειροποίητα, φυλώντας καραούλι έξω από αγαπημένα γλυκοπωλεία της πόλης.

5 κορυφαίες διευθύνσεις για χειροποίητα γλυκά

Όταν κάποιος ξεκινήσει μια κουβέντα για γλυκά, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει το ενδιαφέρον μας. Όταν πάλι προσθέσει σε αυτή την κουβέντα και τη λέξη χειροποίητα τότε θα έχει την αμέριστη προσοχή μας καθώς είμαστε γλυκατζήδες με έρωτα για τις handmade λιχουδιές από κούνια. Για αυτόν τον λόγο πού μας χάνεις, πού μας βρίσκεις έχουμε γίνει μόνιμοι κάτοικοι στις κορυφαίες διευθύνσεις χειροποίητων γλυκών. Ξεδιαλέξαμε 5 από αυτές για να προνοήσεις για τα πασχαλινά σου γλυκά ψώνια, γιατί όλο τσουρέκι, τσουρέκι το βαριέται κι ο νονός.

Ourse Athens

Μυστρά 39, Γλυφάδα, τηλ.:21 2106 7019

Στο Ourse παρασκευάζονται καθημερινά γλυκά και αρτοσκευάσματα, παρουσιάζοντας το παραδοσιακό γαλλικό savoir-faire συνδυασμένο με μια σύγχρονη προσέγγιση και καινοτόμο ελληνική πινελιά. Η συλλογή των γλυκών ανανεώνεται τακτικά με εποχικές επιρροές, ώστε οι πάμπολλοι θαμώνες του Ourse να απολαμβάνουν κάθε μοναδική στιγμή. Τα υπέροχα cookies, η έξτρα λαχταριστή μηλόπιτα, το ανυπέρβλητο σουφλέ με σοκολάτα Εκουαδόρ και καραμέλα και η τάρτα λεμόνι με confit ginger και μαρέγκα από εσπεριδοειδή κερδάνε στις λεπτομέρειες τα υπόλοιπα καλούδια του pastry καταλόγου.

Chez Estelle Treats & Sweets

Γρ. Κυδωνιών 4, τηλ: 21 1409 0629

Μια γλυκύτατη πατισερί από εκείνες που αγαπάς να ανακαλύπτεις, το Chez Estelle βγάζει τραπεζάκια στον πεζόδρομο και έχει ένα μπιστρό κι ολίγον βίντατζ εσωτερικό με ρετρό λεπτομέρειες, γεμάτο… γλύκα. Στην βιτρίνα της, θα βρεις ένα σωρό χειροποίητα καλούδια, τα οποία θα σε βάλουν σε μεγάλο δίλημμα ως προς την τελική επιλογή. Αν μετράς τη γνώμη μας, τότε πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία στην φανταστική μηλόπιτα που δικαιολογημένα καίει καρδιές. Εξαιρετικό και το αφράτο μα και ολόφρεσκο προφιτερόλ, η κρεμ μπρουλέ, η τάρτα κάστανο και το σουφλέ σοκολάτας.

Poulette

Σουλίου 64, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 21 1111 4172

Το Poulette είναι ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία των βορείων προαστίων κι αν χρειαστεί μαλώνουμε για να υπερασπιστούμε τη γνώμη μας και τα γλυκά του. Μπόλικες οι χειροποίητες λιχουδιές που μπορείς να βρεις στις βιτρίνες του, αλλά εμείς ξεχωρίζουμε την βουτυράτη μηλοπιτένια τάρτα του, την τραγανή πάστα σοκολατένια βάση, αέρινη μους από σοκολάτα γάλακτος και κρέμα αυθεντικής μαστίχας Χίου, το φημισμένο cheese-cake του αλλά και τα πασχαλινά αυγά που σολντάρουν το ένα μετά το άλλο μέρες που είναι.

La Fete du Chocolat

Λεωφ. Πεντέλης 118, Χαλάνδρι, τηλ.:21 1411 7979

Το εκλεπτυσμένο ζαχαροπλαστείο στην Πεντέλης το οποίο ειδικεύεται στο να φτιάχνει γλυκά – κόλαση με βάση ολόφρεσκες πρώτες ύλες και φρέσκα φρούτα για τις υπογλυκαιμίες σου. Σταθερή αξία εδώ η Pavlova που φτιάχνεται μπροστά σου, αλλά και το χειροποίητο παγωτό τους, χειμώνα – καλοκαίρι. Οι pastry chefs επιμένουν χειροποίητα και πολύ καλά κάνουν αφού χάρη σε εκείνους απολαμβάνουμε κάποιες από τις καλύτερες τούρτες όχι μόνο των βορείων προαστίων αλλά κι όλης της πρωτεύουσας όπως αντίστοιχα και την πιο λαχταριστή πεθαίνεις κρέμα ζαμπαγιόν με σως αγριοφράουλας και σαβαγιάρ βουτηγμένα σε σιρόπι κουαντρό.

Ζουμπουρλού

Αισχύλου 4, Ψυρρή, τηλ: 21 0331 4854

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ζουμπουρλού (@zoubourlou_)

Η Ζουμπουρλού είναι μία Κομφεταρία, όπως αποκαλούσαν οι γαλλομαθείς της Πόλης τα ζαχαροπλαστεία. Στις βιτρίνες της τσαχπίνας Ζουμπουρλούς θα αντικρύσεις παραδοσιακά, πολίτικα γλυκά που στάζουν σιρόπι, φρεσκοψημένες πίτες με άρωμα που σου σπάνε τη μύτη, και σοκολατένιες δημιουργίες, που θα ξετρελάνουν τις αισθήσεις σου. Η καρδιά της είναι φραντσέζικη κι έρχεται πάντα να σε βρει με τις καλύτερες χειροποίητες προθέσεις που επιβεβαιώνονται μόλις δοκιμάσεις την πρώτη κουταλιά του εξαιρετικού τιραμισού, του ευρηματικού μπανόφι, της σκερτσόζας τάρτας μπουένο και του ντελικάτου μιλφέιγ.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v