Τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία του πλανήτη

Διακριτική πολυτέλεια, σουίτες με θέα στις μεγαλουπόλεις, πριβέ βίλλες πάνω σε δέντρα σε τροπικά δάση. Δέκα πανέμορφα ξενοδοχεία… για τα μάτια σου μόνο.

Τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία του πλανήτη

Τι θα έκανες αν κέρδιζες το Τζόκερ; Αν μας ρωτάς, θα κλείναμε σουίτα σε κάποιο υπερπολυτελές ξενοδοχείο και θα αφήναμε μέρες να περάσουν χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα.

Σε ποιο όμως;

Στην καθιερωμένη ετήσια λίστα του, το 50best ξεχώρισε για ακόμα μια χρονιά τα πιο όμορφα, πολυτελή και εντυπωσιακά ξενοδοχεία του πλανήτη.

Και φυσικά μας έδωσε μπόλικες αφορμές για να… ονειρευτούμε.

Ιδού τα δέκα που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις. Δες τα υπόλοιπα εδώ

Passalacqua – Λίμνη Κόμο

Τιμούλα; Από 1220€ το βράδυ με πρωινό

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Passalacqua (@passalacqualakecomo)

Μέσα σε περίτεχνους κήπους, κοντά στη διάσημη λίμνη, το Passalacqua διαθέτει 24 πολυτελή δωμάτια σε μια βίλα του 18ου αιώνα και συνδυάζει την ιταλική φινέτσα με την μπαρόκ κομψότητα. Γλυπτά οροφής, σπάνιοι πίνακες, πολυέλαιοι Murano, boho πινελιές, πριβέ πισίνες: όλα συνδυάζονται σε ένα υπέροχο boutique ξενοδοχείο.

Rosewood Hong Kong – Χονγκ Κονγκ

Τιμούλα; 933€, συν 46€ πρωινό

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rosewood Hong Kong (@rosewoodhongkong)

Το έβδομο κατά χρονολογική σειρά ξενοδοχείο του Ομίλου Rosewood Hotel Group που άνοιξε στην Ασία προσφέρει τη… γνωστή πολυτελή φιλοξενία της αλυσίδας, με φόντο το πολυσύχναστο λιμάνι της Victoria. Το εσωτερικό του αποτελεί αριστουργηματική δημιουργία του σχεδιαστή Tony Chi, με σύγχρονα έργα τέχνης να κοσμούν κάθε δωμάτιο και κοινόχρηστο χώρο.

Four Seasons Hotel – Μπανγκόκ

Τιμούλα; Από 543€

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Four Seasons Hotel Bangkok (@fsbangkok)

Στις όχθες του «ποταμού των Βασιλιάδων», αυτό το «παιδί» των Four Seasons είναι ένα χάρμα οφθαλμών. Ένα μοντέρνο και ντιζαϊνάτο καταφύγιο, με εντυπωσιακή κλιμακωτή αρχιτεκτονική, μαρμάρινες λεπτομέρειες, άφθονο γυαλί και ψηλές οροφές. Αποτελείται από 299 σύγχρονα δωμάτια και σουίτες με χαρακτηριστική, ασιατική κομψότητα.

The Upper House – Χονγκ Κονγκ

Τιμούλα; Από 744€, συν 37€ πρωινό

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Upper House (@upperhouse_hkg)

Πνευματικό τέκνο του σχεδιαστή André Fu, το The Upper House αποτελεί ένα μοναδικό κράμα δημιουργικότητας και αρχιτεκτονικής αίγλης. Στο εσωτερικό, τα μοντέρνα δωμάτιά του διακοσμούνται με μίνιμαλ τόνους, με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που προσφέρουν εκπληκτική θέα στην πόλη.

Aman Tokyo – Τόκυο

Τιμούλα; Από 2200€ με πρωινό

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aman Tokyo (@aman_tokyo)

Το Aman Tokyo είναι κάτι περισσότερο από ένα boutique ξενοδοχείο. Είναι μια κομψή, γαλήνια όαση στην καρδιά της πολύβουης μητρόπολης. Η μετάβαση από την φασαρία της πόλης στην απόλυτη ηρεμία είναι άμεση κατά την άφιξη στο ευάερο λόμπι του 33ου ορόφου, με την ψηλή οροφή που θυμίζει καθεδρικό. Η floral διακόσμηση μπλέκεται μοναδικά με βραχώδεις και υδάτινες λεπτομέρειες, ενώ η θέα στην πόλη του Τόκυο είναι ανεμπόδιστη.

La Mamounia – Μαρακές

Τιμούλα; Από 800€ η βραδιά

Το πιο διάσημο υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο Μαρόκο εντυπωσιάζει με χώρους που έχουν την υπογραφή του ιταλικού οίκου Pedrali. Το αγαπημένο ξενοδοχείο του Τσώρτσιλ, αποτελεί μια πανδαισία για τις αισθήσεις, με την αρχιτεκτονική του να τοποθετεί την ανακτορική μεγαλοπρέπεια στο επίκεντρο, συνδυάζοντας μαροκινά στοιχεία, art deco λεπτομέρειες και μοντέρνα κομψότητα.

Soneva Fushi – Μαλδίβες

Τιμούλα; Από 5700€ με πρωινό

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Soneva (@discoversoneva)

Ναυαρχίδα του ομίλου Soneva, με μότο του το «no news, no shoes», ο Soneva Fushi είναι ο απόλυτος… ξυπόλητος παράδεισος. Η πρόσβαση στο ιδιωτικό νησί γίνεται μόνο με υδροπλάνο και καθεμία από τις 72 βίλες προσφέρει ιδιωτικότητα, γαλήνη και άνεση που σε κάνουν να ξεχνάς ότι υπάρχει και άλλος κόσμος στο ξενοδοχείο.

One&Only Mandarina – Μεξικό

Τιμούλα; Από 1200€ με πρωινό

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by One&Only Mandarina (@oomandarina)

Χτισμένο ανάμεσα στα τροπικά δάση του Sierra de Vallejo και του Ειρηνικού Ωκεανού, αυτό το θέρετρο 88 στρεμμάτων μοιάζει σαν ψέμα. Καθεμία από τις 105 βίλες του ξενοδοχείου είναι φωλιασμένη σε κορυφές δέντρων ή σε βράχους και διακοσμείται με το χαρακτηριστικό στιλ πολυτέλειας της αλυσίδας, με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και εντυπωσιακές πισίνες.

Four Seasons Firenze – Φλωρεντία

Τιμούλα; Από 1100€, συν 55€ πρωινό

Βρίσκεται στον μεγαλύτερο ιδιωτικό κήπο της Φλωρεντίας και είναι μια όαση γαλήνης ιταλικής πολυτέλειας. Περνώντας από τις πύλες αυτού του ανακαινισμένου παλατιού των Μεδίκων του 15ου αιώνα σε υποδέχονται μεγαλειώδεις συνθέσεις λουλουδιών και έργα τέχνης, προτού βρεθείς σε ένα από τα 116 υπνοδωμάτιά του, διακοσμημένα με ρετρό έπιπλα και αντίκες.

Mandarin Oriental – Μπανγκόκ

Τιμούλα; Από 820€, συν 51€ πρωινό

Για περισσότερα από 150 χρόνια, αυτό το θρυλικό ξενοδοχείο αποτελεί σταθερό καταφύγιο στη Μπανγκόκ για απαιτητικούς ταξιδιώτες πολυτελείας και Α-listers του Χόλιγουντ, από την Grace Kelly έως την Elizabeth Taylor και τον Stanley Tucci. Αρχικά διέθετε 12 δωμάτια, όμως σήμερα το παγκοσμίου φήμης ξενοδοχείο διαθέτει 393, με την ίδια… βασανιστική προσοχή στη λεπτομέρεια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v