Ο καιρός άνοιξε, ώρα για παγωτάκι σε Σύνταγμα, Ψυρρή και Μοναστηράκι

Αν έχεις ήδη αρχίσει κι εσύ να μετράς τα παγωτά της χρονιάς τότε θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα αυτή τη λίστα με τις καλύτερες τζελατερίες του αθηναϊκού κέντρου.

Ο καιρός άνοιξε, ώρα για παγωτάκι σε Σύνταγμα, Ψυρρή και Μοναστηράκι

Αν περνάς αρκετό χρόνο στα social media, τότε μάλλον θα είδες πως αρκετοί ξεκίνησαν δειλά-δειλά τα πρώτα μπάνια της χρονιάς αφού η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας έπιασε και τους 30 βαθμούς. Εμείς επιφυλασσόμαστε για τα πρώτα μπάνια, ωστόσο ήδη έχουμε ξεκινήσει να μετράμε παγωτά, αφού και ο καιρός μοιάζει ταμάμ για αυθεντικό τζελάτο αλλά και τα υπέροχα παγωτατζίδικα στα πέριξ των γειτονιών του Ψυρρή, του Συντάγματος αλλά και του Μοναστηρακίου μας βάζουν σε μεγάλο πειρασμό. Άντε λοιπόν μην αργείς, κι εμείς δεσμευόμαστε ότι θα κεράσουμε τα επόμενα παγωτάκια.

Zuccherino

Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3213015

@in2life_gr Για το Zuccherino στο Μοναστηράκι εφευρέθηκαν τα cheat days της διατροφής #zuccherinogr #παγωτο #σοκολατα #ζαχαροπλαστειο #μοναστηρακι #τιτρωμε #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #αθηνα ♬ A song inspired by chocolate croissants(1388641) - Yuumi Iida

Oι παροικούντες τα νότια προάστια ορκίζονται αιώνια πίστη στο όνομά του των Zuccherino από το 1988 μέχρι σήμερα, που το αγαπημένο γλυκοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου αριθμεί πλέον τρία μαγαζιά στην Αθήνα, μαζί με αυτά σε Νέα Σμύρνη και Μοναστηράκι. Έτοιμο να ικανοποιήσει κάθε παγωτολάτρη έχει στη βιτρίνα του πολλές και ψαγμένες γεύσεις που θα κάνουν το σαλάκι σου να τρέξει. Στα επιβάλλεται του παγωτοκαταλόγου σίγουρα πρέπει να συμπεριλάβεις από γεύσεις την ελβετική σοκολάτα, το παραδοσιακό καϊμάκι, τη lila Pause, τη φράουλα σορμπέτο και την best seller cookies. Αν είσαι μερακλής θα το συνδυάσεις με αφράτο βαφλάκι και θα μας θυμηθείς. To κιλό στα 22€.

Αν είσαι μέλος του In2life Club (μάθε πώς εδώ) απολαμβάνεις εκπτώσεις και προσφορές από το Zuccherino.

Gelissimo Biscoto

Άστιγγος 11, Μοναστηράκι

https://www.instagram.com/gellissimobiscoto/?hl=el

Το Gelissimo μας ήρθε από τη Θεσσαλονίκη κι είναι η πιο πρόσφατη παγωτοάφιξη στο αθηναϊκό κέντρο που ήδη σαρώνει στο TikTok και στα social media. Ο βασικός λόγος δεν είναι άλλος από αυτή την πολυπαινεμένη και ξακουστή παγωτάρα με λάβα φυστικιού (7€) που έχει αναγκάσει κόσμο και κοσμάκη να συρρέει στην Άστιγγος. Πέρα από το signature και λατρεμένο αυτό παγωτό εκεί θα βρεις τεράστια γκάμα αλμυρών και γλυκών λιχουδιών που θα σε κάνουν μόνιμο κάτοικο του Gelissimo.

ΚΟΚΚΙΟΝ

Πρωτογένους 2, Μοναστηράκι, τηλ.: 6981563511

Αν είσαι παγωτολάτρης τότε KOKKION είναι για σένα. Παμ. Όχι δεν υπερβάλλουμε αφού όλοι οι τζελάτο lovers εκεί έξω, έχουν μια εμμονή με το κατάστημα της Πρωτογένους, αφού ποτέ δεν ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν. Εμείς πάντως έχουμε μια δεδηλωμένη αδυναμία στο παγωτό καρύδα με κομμάτια σοκολάτας και μπισκότο στον ατμό, στο ωμό αμύγδαλο και φασόλι tonka, στον φρεσκοκαβουρδισμένο καφέ με Baileys, στο σορμπέ μανταρίνι με τζίντζερ, στο τυρί μασκαρπόνε, και στο σορμπέ βερίκοκο, ροδάκινο και δεντρολίβανο (μια από τις εξαιρετικές vegan επιλογές του καταλόγου). Τα 600 ml παγωτού ξεκινούν από 14,60.

Dickie Dee

Βουλής 23, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0323 8277

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dickie Dee Athens (@dickiedeeathens)

Το Dickie Dee από όταν άνοιξε έδωσε στο Σύνταγμα την τζελατερία που χρειαζόταν το κέντρο της πρωτεύουσας.

Η βιτρίνα με τις γεύσεις των παγωτών σε προϋπαντεί στο Dickie Dee και εμείς στηρίζουμε με όλη μας την καρδιά παγωτό τσουρέκι, μαστίχα με ροζ πιπέρι, μέντα με κομματάκια σοκολάτας, sorbet λεμόνι βασιλικός με στέβια και το απόλυτο Caramel Pavlova Dickie Cup με σαντιγί, μαρέγκeς, σάλτσα αλατισμένης καραμέλας, καραμελωμένο ποπ κορν και παγωτό soft Fior di Latte. H μπάλα ξεκινά από τα 3€.

Le Greche

Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, τηλ.: 2167006458

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Le Greche (@le_greche)

Το Le Greche είναι ένας από τους πιο αγαπημένους τζελατοπροορισμούς του αθηναϊκού κέντρου απολύτως δικαιολογημένα. Με βάση τις φρεσκότερες και αγνότερες ποιοτικές ελληνικές πρώτες ύλες και με βαθιά γνώση της ιταλικής τέχνης του αληθινού χειροποίητου gelato, εδώ θα δοκιμάσεις ένα ιταλικού τύπου παγωτό υψηλής ποιότητας με αυθεντική γεύση, γαστρονομική ένταση και θρεπτική αξία. Οι επιλογές πολλές κι είναι βέβαιο ότι θα σε βάλουν σε –τουλάχιστον-  μεγάλο δίλημμα. Aν μετράς τη γνώμη μας τότε παράγγειλε σούμπιτ@ το πολύ ιδιαίτερο Mont Blanc με κάστανο, ανθόγαλο και μαρέγκα, αλλά και το συγκλονιστικό Tiramisu με μασκαρπόνε, καφέ και καλούα.

L’Arte Del Gelato

Mιαούλη 22, Ψυρρή, τηλ.:21 0322 0031

Το L’Arte Del Gelato είναι η πρώτη τζελατερία, που ξεκίνησε να προβάλλει την παρασκευή του παγωτού της μπροστά σου από το πρώτο στάδιο της διαδικασίας μέχρι την τελική εμφάνιση του προϊόντος. Μια γλειψιά και μόνο αρκεί για να καταλάβεις ότι οι άνθρωποι κατέχουν την τέχνη του τζελάτο ενώ οι επιλογές γεύσεων που σου προσφέρουν, θα σου φέρουν ένα γλυκό πονοκέφαλο. Από αυτές ξεχωρίζουμε το προφιτερόλ, το μιλφέιγ, την κρέμα μπαβαρουάζ, το μπισκότο και τη σοκολάτα όρεο. Τα 500 γραμμάρια στα 11,90€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v