Oι ωραιότερες αυλές για ανοιξιάτικο καφεδάκι

Πιάσαμε ήδη θέση στις ομορφότερες αυλές της πόλης κι όταν θα έρθεις να μας βρεις για καφεδάρες θα’ ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη.

Oι ωραιότερες αυλές για ανοιξιάτικο καφεδάκι

Η άνοιξη φέτος μας βρήκε με πλήρως καλοκαιρινή διάθεση κι αν μας ρωτάς πολύ το χαρήκαμε γιατί έχουμε μια κάποια εμμονή με τις βόλτες στον ήλιο αφού κι η βιταμίνη D μας είχε πέσει στα τάρταρα. Κάπως έτσι πολλαπλασιάστηκαν οι καιρικές αφορμές για καφεδάκι κι οι αυλές της πόλης έγιναν και πάλι ο απόλυτος προορισμός. Εμείς κάτσαμε και γράψαμε για άλλη μια φορά ένα ερωτικό γράμμα στις ομορφότερες εξ αυτών και σε περιμένουμε εκεί να τα πούμε αλλά και να τα πιούμε –τα καφεδάκια μας ντε- από κοντά.

Kapu coffee-drinks-cocktails

Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760

@in2life_gr Το Kapu στο Ελληνικό έχει μια από τις ωραιότερες αυλές της Αθήνας #ελληνικο #kapu #παμεγιακαφε #μπαρ #αυλη #καφε #μυστικα #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #καφες ♬ Enough For You - Loren Gray

Για εμάς το Kapu είναι ίσως η πιο όμορφη αυλίτσα των νοτίων προαστίων, βγαλμένη από τα εξοχικά όνειρα των κατοίκων του Ελληνικού κι όχι μόνο. Η άνοιξη είναι ξεκάθαρα η εποχή του Kapu αφού σε καλεί για αξέχαστες καφεδάτες εμπειρίες σε σκηνικό που μοιάζει να ξεπήδησε από πασχαλινό πικνίκ.

Σε μια αναπαλαιωμένη μονοκατοικία, το Kapu θαρρείς βρίσκεται κρυμμένο για τους γνώστες, που δεν χάνουν ευκαιρία να το επισκεφτούν με κάθε αφορμή: για χαλαρές απογευματινές μπίρες, για καφέδες, αλλά και για ποτάρες τα βράδια, συνοδεία ωραίας (και ενίοτε λάιβ) μουσικής. Αν έρθεις πεινασμένος/η, έχει και νόστιμα τσιμπολογήματα.

Εl Presidente

Πανόρμου 18, Αιγάλεω τηλ.:21 0590 3545

Αφού κάνεις μια βόλτα σαν άνθρωπος στην Αιγαλεάρα, μπορείς να κατευθυνθείς προς το μικρό στενάκι της Πανόρμου, σχεδόν δίπλα στο μετρό. Εκεί θα συναντήσεις μια από τις ωραιότερες αυλές της περιοχής. Καταπράσινος, δροσερός κι ολάνθιστος ο χώρος του El Presidente φιλοξενεί μπόλικα τραπεζάκια και stands προκειμένου να απολαύσεις το καφεδάκι σου, το ποτό σου ή κάποιο από τα signature κοκτέιλ του μαγαζιού.

Godmama’s Yard

Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι, τηλ.:694 810 3074

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Godmama’s Yard (@godmamasyard)

Aπό την μια πανέμορφη αυλή των δυτικών προαστίων στην άλλη κι από το El Presidente στο Godmama’s Yard. To Godmamas Yard (Βασιλέως Αλεξάνδρου 98) επιβάλλεται να το επισκεφθείς όταν ο καιρός φορέσει τα ανοιξιάτικά του γιατί η νονά ξέρει κι από specialty καφέ αλλά και από εκλεκτό μπραντς και πρέπει να την εμπιστεύεσαι. Το ανοιχτό σάντουιτς με προζυμένιο ψωμί, αβοκάντο, sweet chilli guagamole και αγγούρι – αν είσαι μερακλής προσθέτεις και αυγό ποσέ- είναι μια πρόταση που δεν μπορούμε να αρνηθούμε, όπως και το υπέροχο croquet madame του καταλόγου, και τα έξτρα δυναμωτικά και ούλτρα υγιεινά super-bowls.

The Place Secret Yard

Τριπτολέμου 26, Κεραμεικός, τηλ.:210 3420290

Το Γκάζι είναι συνηθισμένο στον χαμό, για αυτό όταν ξεφυτρώνουν σούπερ χαλαρωτικά μέρη στα οποία μπορείς να απολαύσεις το καφεδάκι σου, το απολαμβάνουμε και με το παραπάνω. Ένα από αυτά είναι και το The Place στο οποίο μπορείς να βρεις οτιδήποτε τραβά η καρδούλα σου. Από ροφήματα, τσάγια, φρεσκοστυμμένους χυμούς μέχρι υγιεινές επιλογές για brunch και τσιμπολόγημα. Mισό, μην βιάζεσαι γιατί γίνεται ακόμη καλύτερο όταν συναντήσεις την μυστική μα τεράστια αυλή του, που θα φέρει την εξοχή στο κέντρο της πόλης. Αν είσαι λάτρης του ποδηλάτου τότε αξίζει να μάθεις και τα Athens Coco-Mat Bike Tours που οργανώνουν κάποιες από τις πιο όμορφες ποδηλατάδες της πόλης.

Κύριος Χου

Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0342 3972

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kyrios Xou (@kyrios_xou)

Ο Ανωπετραλωνιώτης Κύριος Χου έχει μια από τις πιο όμορφες αστικές αυλές της περιοχής. Με άρωμα και διακόσμηση που παραπέμπει στην Παλιά Αθήνα έχει καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές των πολλών θαμώνων του. Τώρα που καλοκαίριασε πιάνουμε λοιπόν μια θέση που πάντοτε μας περιμένει στην πανέμορφη αυλίτσα του, η οποία έχει διάσπαρτες στον χώρο της μπόλικες γλάστρες γεμάτες με βότανα που συχνά πυκνά καταλήγουν στο κοκτεϊλάκι σου, εφόσον το καφεδάκι μας τραβήξει μέχρι πολύ αργά.

Momo

Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 21 0956 2300

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MOMO (@momokallithea)

Το Momo είναι ένα από τα καλύτερα μπραντσάδικα της πρωτεύουσας κι όποιος έχει αντίρρηση επί τούτου, μάλλον δεν έχει επισκεφθεί το καλλιθεώτικο all day bar της καρδιάς μας με μια αυλίτσα όνειρο. Σκιερή και καταπράσινη, μοιάζει περισσότερο με κήπο παρά με μια συνηθισμένη αυλή αθηναϊκού café-bar, και μας υποδέχεται από το πρωί για δροσερά καφεδάκια δίνοντας στις ανοιξιάτικες βόλτες μας έναν momoδικό τόνο –pun intended-, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v