11 πράγματα που κάνουν οι γάτες μας και μας φτιάχνουν το κέφι

Τα γουργουρητά, τα βαρελάκια στο πάτωμα, οι αστείες πόζες και όλα τα τρυφερά, χαριτωμένα, αστεία πράγματα που κάνουν οι γάτες μας και μας φτιάχνουν τη μέρα.

11 πράγματα που κάνουν οι γάτες μας και μας φτιάχνουν το κέφι

Οι γάτες είναι μαγικά πλάσματα. Ο τρόπος που κινούνται, ο τρόπος που κοιτάνε, ο τρόπος που αγαπάνε, δεν μοιάζει με τον τρόπο κανενός άλλου έμβιου όντος πάνω σε τούτο τον ταλαίπωρο πλανήτη. Κι αυτά είναι έντεκα από τα πιο αστεία, τρυφερά, καρτουνίστικα, ανεξήγητα πράγματα που κάνουν και μας φτιάχνουν την ημέρα.

Αυτός ο ανεπαίσθητος, καρτουνοειδής ήχος που ακούγεται σαν «μπουρ» κατά την προσγείωση, όταν κατεβαίνουν από κάπου.

Η στιγμή που αρχίζουν να κάνουν βαρελάκια μόνες τους στο πάτωμα, στα καλά καθούμενα, χωρίς λόγο κι αφορμή.

Ο τρόπος που σηκώνουν το μπροστινό πόδι για να τους χαϊδέψεις μασχάλη, όταν σε αντιληφθούν να πλησιάζεις ενώ κάνουν ότι κοιμούνται κουλουριασμένες στην πολυθρόνα.

Το να τρέχουν να ξαπλώσουν στο στήθος σου με το που ξαπλώσεις στον καναπέ.

Το ζύμωμα με τα μπροστινά πόδια στην κουβέρτα, την ώρα που έχετε αράξει και βλέπετε ταινία.

Το να σηκώνονται από τον ύπνο και να μετακινούνται για να κοιμηθούν σε καλύτερη, πιο θερμαινόμενη θέση, επειδή αντιλήφθηκαν ότι άλλαξε γωνία το φως που πέφτει στο πάτωμα από το παράθυρο.

Το γουργουρητό που ξεκινούν ανεβαίνοντας για να κουρνιάσουν στα πόδια σου όταν αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά. Ναι, είναι διαφορετικό από τα άλλα. Όχι, δεν είναι ιδέα μας.

Το μυστηριώδες «εκεκέκ», αυτός ο ήχος που κάνουν μόνο όταν παρατηρούν πουλιά έξω από το παράθυρο, και ποτέ άλλοτε.

Το να ξυπνάς και να τις βλέπεις να κοιμούνται κουλουριασμένες δίπλα σου.

Όταν παίζουν σαν κουτάβια κυνηγώντας έναν (ορατό ή αόρατο, δεν έχει σημασία) εχθρό μέσα στο σπίτι, κι ας έχουν περάσει χρόνια από την κουταβίσια ηλικία τους.

Όταν τρέχουν να σε προϋπαντήσουν τη στιγμή που μπαίνεις σπίτι, διαψεύδοντας πανηγυρικά όσους άσχετους λένε πως οι γάτες δεν (σου δείχνουν πως) σε αγαπάνε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v