Πήγαμε για ουζάκια σε Νέα Μάκρη, Ζούμπερη και Μαραθώνα

Πιάνουμε τραπέζι στην παραλιακή τριάδα της ανατολικής Αττικής και δοκιμάζουμε ωραιότατους ψαρομεζέδες, σβήνοντας την αρμύρα της θάλασσας με ουζάκι.

Πήγαμε για ουζάκια σε Νέα Μάκρη, Ζούμπερη και Μαραθώνα

Ιδανικό για μονοήμερη, το παραλιακό μέτωπο της Ανατολικής Αττικής είναι εύκολα προσβάσιμο από την Αττική Οδό, και προσφέρει απλόχερα επιλογές για βουτιές αν είσαι τολμηρός, αλλά και βούτες με ψωμάκι σε γαρίδες σαγανάκι και στο λάδι της χωριάτικης – αν είσαι μερακλής.

Από τη Νέα Μάκρη, μέχρι τον Μαραθώνα και τον Ζούμπερη, πιάσαμε τραπέζι στις πιο ωραίες ψαροταβέρνες, πάνω και λίγο παραδίπλα από το κύμα, και ήπιαμε τα ουζάκια μας τσιμπολογώντας εκλεκτές θαλασσονοστιμιές.

Εδεσματοπωλείον Νέα Μάκρη

Λεωφ. Ποσειδώνος 24, Νέα Μάκρη, τηλ: 2294 094633

Νέα άφιξη στην παραλιακή της Νέας Μάκρης, το Εδεσματοπωλείον θυμίζει κάτι από νησί και διαθέτει έναν άνετο εξωτερικό χώρο για να χαρείς μεζεδάκια θάλασσας συντροφιά με εκλεκτά ούζα και τσίπουρα. Στον κατάλογο ξεχωρίζουν το χταπόδι σχάρας με φάβα, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά γιατί η 25η είναι απλά μια αφορμή, οι ψητές γαρίδες, τα μύδια σαγανάκι και η σαρδέλα «γούνα» στα κάρβουνα. Για ξεκίνημα, δοκίμασε τα παστουρμαδοπιτάκια, την σπιτική φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, και τις πικάντικες τυροκροκέτες. Αν θες κρεατικά, θα βολευτείς μια χαρά, με πανσέτα στη σχάρα, σουτζουκάκι με μπούκοβο και πιτούλες και κοτόμπουλο μπούτι φιλέτο, μεταξύ άλλων. Λογαριασμός με ουζάκια, στα 20€ το άτομο.

Το Πλοκάμι

Λεωφ. Ποσειδώνος, Νέα Μάκρη, τηλ.: 2294090057

Google- StergioG

Στην παραλιακή περαντζάδα της Ποσειδώνος, το Πλοκάμι αγναντεύει από τα τραπέζια του την θάλασσα, και σερβίρει ένα μενού που τιμά τον χαρακτήρα της μερακλίδικης ψαροταβέρνας που πρεσβεύει εδώ και χρόνια. Πιάσε θέση στα τραπεζάκια έξω – η κράτηση προτείνεται – και δοκίμασε γαρίδες στο τηγάνι, που σερβίρονται με ωραία σως, σπιτική καβουροσαλάτα, τηγανιτά καλαμαράκια, γαριδομακαρονάδα, τηγανιτά μύδια, ψητό χταποδάκι, σαρδέλα φιλέτο στα κάρβουνα, γαύρο μαρινάτο και σπιτική μελιτζανοσαλάτα. Συνοδεία ουζακίων, ο λογαριασμός με κερασμένη πανακότα στο τέλος, θα έρθει περί τα 20-25€ το άτομο.

Νέα Γαλήνη

Λεωφ. Ποσειδώνος 10, Νέα Μάκρη, τηλ.: 2294111411

Η αυλή της, στρωμένη με νησιώτικες πλάκες και σκεπασμένη από κληματαριές σε μεταφέρει αυτομάτως σε κλίμα διακοπών αλλά και… γαλήνης. Η κλασική αυτή ταβέρνα τιμά τον τίτλο της με σπεσιαλιτέ όπως το κριθαρότο με γαρίδες, τα μύδια σαγανάκι, η γαριδομακαρονάδα, αλλά και μαστόρικα τηγανισμένα καλαμαράκια και φρέσκο χταποδάκι στα κάρβουνα. Στα ορεκτικά, ξεχωρίζουν οι μπακαλιαροκεφτέδες, η χειροποίητη χορτόπιτα και οι νοστιμότατες τηγανιτές μελιτζάνες. Ωραιότατα είναι και τα μαγειρευτά της, όπως ο μουσακάς και το ιμάμ, αν προτιμάς να κινηθείς σε κάτι πιο στεριανό. Με τα απαραίτητα ουζάκια, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 25€ περίπου το άτομο.

Αρμελλάδα

Αεροπορίας 80, Ζούμπερι, τηλ: 699 442 4276

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Taverna ArmEllada (@taverna_armellada)

Ακόμα μια όμορφη αυλή στου Ζούμπερι, με αρκετές πολύχρωμες γλαστρούλες να την πλαισιώνουν φιλοξενεί θαλασσινά και όχι μόνο φαγοπότια που δεν αφήνουν κανένα πεινασμένο. Στο Αρμελλάδα, το οικογενειακό ταβερνάκι που έκανε την εμφάνισή του τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή, ο κατάλογος περιλαμβάνει κάθε λογής καλούδια όπως σαρδέλα ψητή παντρεμένη, αλλά και γεμιστή με λιαστή ντομάτα, σουβλάκι με τόνο, καλαμαράκια τηγανιτά χρυσαφένια, ψητό χταποδάκι, αλλά και λιαστό, μύδια σαγανάκι με φέτα, και φυσικά φρέσκο ψάρι ημέρας σε καλές τιμές. Διαθέτει και κάποια κρεατικά, όπως καλαμάκια κοτόπουλα και χοιρινά και χοιρινές Tomahawk, ενώ ο κατάλογος με τα ούζα και τα τσίπουρα είναι πληθωρικός. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με ουζάκι.

Ο Ζούμπερης

Μάντεψε που είναι, τηλ: 229409686

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PAK SISTERS (@pak.sisters)

Ακριβώς πάνω στην παραλία του Ζούμπερι, δίπλα από τον αγαπημένο μας Ινδιάνο, ο Ζούμπερης απλώνει τραπεζάκια στην αμμουδιά, για να φιλοξενήσει παρέες και οικογένειες σε κλίμα οικογενειακό. Εδώ θα βρεις πάντα φρέσκο ψάρι, ψημένο άριστα, αλλά και φρέσκο καλαμάρι τηγανιτό, άψογες γαριδούλες στο τηγάνι, αχνιστά μύδια, χταποδάκι ξυδάτο, τηγανιτό γαύρο, μύδια αχνιστά με το λεμονάκι τους, μπακαλιάρο σε κουρκούτι, θράψαλο σχάρας, σαρδέλες νοστιμότατες και πληθωρική γαριδομακαρονάδα για να μοιραστείς με έναν ακόμα, μιας και η ποσότητά της είναι πλούσια. Λογαριασμός με ουζάκια στα 25-30€ το άτομο.

Απόπλους

Σκουφά, Μαραθώνας, τηλ: 694 097 9968

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ⛵️ (@apoplous_sxinias)

Θες να δοκιμάσεις κάτι πιο μοντέρνο, αλλά και συνάμα κλασικό; Στον Μαραθώνα, σε μια όμορφη τοποθεσία, αυτή ψαροταβέρνα στέκεται αγέρωχη, με θέα στο απέραντο γαλάζιο και σερβίρει στο ξύλινο ντεκ της νοστιμότατα πιάτα θάλασσας, με αρκετές ανατρεπτικές προτάσεις. Ο κατάλογος στον Απόπλου περιλαμβάνει επιλογές όπως αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, χταποδάκι ξιδάτο, γαύρο μαρινάτο, χειροποίητες πατάτες τηγανιτές, τραγανά στικς κολοκυθιού με σως γιαουρτιού και σεβίτσε με σως αγγουριού, με φινόκιο, πιπεριά τσίλι και γκρέιπφρουτ. Τηγανιτά κουτσομουράκια, φρέσκο ψάρι ημέρας, μύδια αχνιστά, γαρίδες σαγανάκι και αρωματικό ριζότο γαρίδας συμπληρώνουν την ψαροφαγία. Λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο, με ουζάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v